Новини і Події

інформація про життя Збаразької ЦБС


10 грудня 2014р.

працівники ЦБ провели правовий дайджест для молоді "Чесне правосуддя - міцна держава" (до дня прав людини)

9 грудня 2014р.

Pic

в читальному залі центральної бібліотеки розкрито книжкову виставку "Прима української літератури" (19.12 - 55 років від дня народження М.Матіос)

28 листопада 2014р.

Pic

З нагоди Всеукраїнського тиждня права, в центральній бібліотеці розкрито книжкову виставку "Морально-правове виховання - запорука здорової держави". Підготовлено інтернет-довідку "Запитання від Феміди" (до прав людини, 10.12.2014)

24 листопала 2014р.

Pic

Працівники бібліотеки прийняли участь у годині скорботи, присвяченій Дню пам'яті жерт голодомору та політичних репресій. В читальному залі ЦБ розкрито книжкову виставку "Рік, коли плакали ангели"

31 жовтня 2014р.

Pic

У читальному залі ЦБ проведено історичну годину та розкрито виставку «Листопадовий чин – у серці народу», присвячену 100-річчю створення Легіону Українських січових стрільців та 96-ій річниці заснування Західно-Української Народної Республіки.

детальніше

19 жовтня 2014р.

у нас в гостях працівники Зборівської ЦБС

Pic Pic

3 Жовтня 2014р.

Працівники бібліотеки приймали участь у мандруючій фотовиставці, приуроченій Революції Гідності, виставленій у залі Національного заповідника "Замки Тернопілля", присвяченій Героям Небесної Сотні
Pic Pic Pic Pic Pic


детальніше

30 вересня 2014р.

Pic

в центральній бібліотеці проведено урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

12 вересня 2014р.

Pic

працівниками центральної бібліотеки проведено духовно-мистецьке дійство "Болить душа за рідним краєм", присвячене 70-річчю від початку примусового виселення українців з території Польщі.

детальніше

27 серпня 2014р.

Літературну подорож-вікторину «Хай в кожний дім приходить казка, а в ній пригода, мудрість, ласка» з циклу заходів «Ура! Канікули!» здійснили учні 1-4 класів.

23 серпня 2014р.

в центральній бібліотеці проведено патріотичний дайджест "І мужніла душа, вище зір піднімалася мрія" (23,08 - День Державного прапора в Україні) та розкрито книжкову виставку "З днем народженя, земле рідна, Україно, колиско моя" до 23-ої річниці Незалежності України.

22 серпня 2014р.

Pic

24 серпня ми відзначаємо одне з найвеличніших свят – День Незалежності України. Напередодні проголошення Незалежності нашої держави, в читальному залі бібліотеки проведено поетичний екскурс «Навіки будь єдина, моя ти Україно». Для учнів 5-9 класів

20 серпня 2014р.

Pic

тематисну полицю «Вітчизна, як мати, у світі одна»присвячену Дню Незалежності України розкрито для маленьких читачів у відділі обслуговування учнів 1-4 класів

20 серпня 2014р.

Pic

працівниками бібліотеки створено книжкову віртуальну вистаку "Поет пшеничної провінції" до 80-річчя від дня народження Івана Горбатого

детальніше

12 серпня 2014р.

Pic

працівники бібліотеки взяли участь в заходах, присвячених вшануванню герою Небесної сотні, збаражанина, Устима Голоднюка.

детальніше

1 серпня 2014р.

Цього року виповнюється 160 років від дня народження геніальної актриси, яку по праву можна вважати символом українського театру. З нагоди пам`ятної дати 1 серпня у читальному залі бібліотеки відкрито тематичну полицю під назвою «Цариця української сцени». На виставці представлено книги та журнали з яких можна дізнатись багато цікавого про легендарну діву української сцени Марію Заньковецьку.

23 липня 2014р.

Pic

в читальному залі бібліотеки розкрито книжкову вистаку "Мені Дзвиняча тугою росте", до 85-річчя від дня народження Івана Гнатюка, а також створено віртуальну виставку

детальніше

21 липня 2014р.

Віртуальну мандрівку: «У бронзі, у граніті, у пам’яті народній» присв’ячену 200-річчю Тараса Шевченка здійснили учні у відділі обслуговування молодших школярів.

18 липня 2014р.

В читальному залі бібліотеки для дітей для учнів 1-9 класів проведено журнальний калейдоскоп «Мій журнал -дивовижний простір» з циклу заходів «Ура! Канікули!». Під час заходу присутні мали можливість познайомитися з дитячою періодикою, яку передплачує бібліотека.

16 липня 2014р.

Pic

в читальному залі проведено екскурс в історію "Документ що змінив епоху" (для молоді) та розкрито книжкову виставку Декларація про державний суверенітет" з нагоди 24-тої річниці від дня прийняття Декларації про державний суверенітет України

10 липня 2014р.

Pic

в Збаразькій центральній бібліотеці відбувся семінар на тему: "«Бібліографічна продукція: вимоги щодо структурування та бібліографічного опису»"

8 липня 2014р.

в читальному залі бібліотеки проведено краєзнавче досьє "Так хочеться барвінком прорости", до 80-річчя від дня народження Івана Горбатого

27 червня 2014р.

працівники бібліотеки провели день політичного інформування "Конституція: новий відлік часу" з нагоди 14-ої річниці Конституції України.

27 червня 2014р.

До Дня Конституції України в читальному залі бібліотеки оформлено виставку-календар «Великий дім – Держава, лад у ньому – Закон», на якій подана інформація про становлення держави, основи конституційного права, внесення змін до Конституції України

11 червня 2014р.

Дитинство завжди цікавіше і яскравіше, якщо у ньому є місце для книги. Учні 1-В, 2-Б та 2-В класів Збаразької ЗОШ І- ІІІ ступенів №1 разом із своїми наставниками завітали в районну бібліотеку для дітей. Для них бібліотекарі підготували зустріч з членом спілки письменників України – Володимиром Ярославовичем Кравчуком та презентацію однієї з його нових дитячих книг «Бігло садом Віршеня», що вийшла друком у видавництві Навчальна книга – Богдан у 2014 році. Малюнки до книги намалювали художники Яна Гавриш та Сергій Гавриш. Діти уважно слухали поезію у виконанні бібліотекаря та автора, ставили автору безліч запитань, а також самі читали чудові дитячі віршики Володимира Ярославовича.
Такі зустрічі збагачують дитячу уяву і фантазію, пробуджують свідомість, дарують знайомство з новими героями і улюбленими персонажами.

5 червня 2014р.

Pic

В учнів 1-4 класів закінчилося навчання і настав час для захопливих навчальних екскурсій. Не минають своєю увагою вчителі бібліотеку для дітей. Працівники бібліотеки завжди раді таким відвідувачам, адже діти мають можливість ознайомитися з правилами поведінки у книгозбірні, з книжковим фондом, дитячою періодикою. Під час однієї з таких екскурсій проведено поетичну мережку: "Багато в літа є краси – Зелений ліс, барвисті квіти"

3 червня 2014р.

Pic

виставку-свято: "Літо, книга, друзі – я!" розкрито у відділі обслуговування учнів 5-9 класів

1 червня 2014р.

створено тематичну полицю: "Неповторний світ дитинства" присвячену міжнародному дню захисту дітей розкрито у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів

23 травня 2014р.

Працівники бібліотеки приймали участь у WEB-конференції "День Героїв вшановує молодь Тернопілля"

Детальніше

23 травня 2014р.

Працівники бібліотеки проводили вшанування Героїв України на майдані І.Франка і в читальному залі Збаразької ЦБ розкрито книжкову виставку "Герої не вмирають"

Детальніше

7 травня 2014р.

У відділі обслуговування учнів 5-9 класів розкрито тематичну книжкову виставку
«Велика Вітчизняна:біль і пам’ять людства»

6 травня 2014р.

Pic

Тематичну полицю:

„ Без свята немає Святині.
Кришталяться будні у часі!
А Мати найстарша Богиня
В сімейному іконостасі”

розкрито у відділі обслуговування учнів 1-4 класів.

5 травня 2014р.

Травень – вінець весни, найпрекраснішої пори року. Його здавна люблять в народі, бо квітують немов облиті молоком сади, зеленіє земля, ліси й гаї наповнюються пташиним співом і гомоном. Природа повстає у всій своїй чарівній красі – світ довкола немов святкує свою вічну молодість, своє вічне оновлення. Про походження назви місяця травня та його місце в українському народознавстві йшла мова під час бесіди «Травень ласкавий на врожай вдалий» з учнями 5-9 класів.

25 квітня 2014р.

Pic

Працівники бібліотеки приймали участь в годині пам'яті, присвяченій 28 річниці аварії на Чорнобильській АЕС спільно з працівниками БК та розкрито книжкову виставку "Людей нема, а яблуні цвітуть."

20 квітня 2014р.

Pic

флеш-моб "Дивосвіт галицьких писанок"

17 квітня 2014р.

Pic Pic

Писанка - символ нового життя, воскресіння Бога, і відродження природи. Українська писанка стала невід’ємною частиною Великодня, вона символізує народження життя, його безперервність та оновлення. Писанки традиційно прикрашають Великодні кошики українців. Майстер-клас «Здолавши віками карбований час, пробилася писанка нині до нас» проведено центральній дитячій бібліотеці. Діти під час заходу мали можливість ознайомитись з історією писанки, кольорами та орнаментами, а також спробувати свої сили в «писанковому» мистецтві. Процес «народження писанки» виявився настільки захопливим та цікавим, що до цього дійства вирішили приєднатись і працівники бібліотеки.

13 квітня 2014р.

Pic

Національна бібліотека України для дітей в рамках святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка проводила віртуальний конкурс «map-Ukraine Шевченкіана». Всього на конкурс надійшло 600 світлин з усієї України. Географія конкурсу – вся наша країна від сходу до заходу, з півдня до півночі! Світлини надходили з Івано-Франківщини і Луганщини, Севастополя і Чернігова. Учасники конкурсу проживають у великих містах і невеличких селищах, де є проблеми з Інтернетом – його не так просто знайти, хіба що – у бібліотеці. Читачі центральної дитячої бібліотеки також брали участь у конкурсі. Фотографія з підписом "До мене сьогодні всміхнувся Шевченко з картини, що там на стіні...". Маленький читач Збаразької дитячої бібліотеки. м. Збараж, Тернопільська область"набрала 116 голосів та зайняла 2 місце у номінації «Бібліотеки і Шевченко» Призи переможцям від Національної бібліотеки України для дітей і програми «Bibliomist» за зайняте 2 місце: сувенірний рюкзак з логотипом ювілею Т.Г. Шевченка (1), фірмова футболка від програми «Bibliomist» (1), комплект книжок, диск з піснями на поезії Тараса Шевченка, фотографія надрукована форматом А4.

15 квітня 2014р.

проведено день політичного інформування "Перемога ціни немае" (70 років тому Тернопіль звільнено від фашистів)

05 квітня 2014р.

Pic Pic

у Збаразькій ЦБ провели тренінг по технології створення статті у "Wikipedia"

01 квітня 2014р.

Pic

Проведено літературну імпрезу "Містична постать Микола Гоголя" (01.04 - 205 років від дня народження) та розкрито книжкову виставку "Нащадок козацького роду"

06 березня 2014р.

Pic Pic

Напередодні 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка до дошкільників ясла-садка №1 «Калинонька» завітали працівники Збаразької районної бібліотеки для дітей. Під час голосних читань «Прочитаймо рідне слово із сторінки «Кобзаря»» діти познайомилися з життям і творчістю великого поета, слухали поезії «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Тече вода з-під явора», «Зацвіла в долині червона калина», та розповідали вірші які вивчили в садочку чи вдома.

Для вихователів та батьків бібліотекою підготовлено анотований бібліографічний список літератури «Мудре слово Тарасових книг» в якому представлені книги віршів Тараса Шевченка для дітей та твори про поета, які можна прочитати в бібліотеці, чи взяти з собою до дому.

05 березня 2014р.

Pic Pic

Збаразька ЦБ та Тернопільска ОБМ провели WEB-конференцію: "Тарас Шевченко і Тернопільщина", на якій була презентація збірки "І вічний сад..." Марії Назар Переглянути

04 березня 2014р.

Pic

Розкрито книжкову виставку під назвою "Мистецька палітра"(09.03 - 200 років з дня народження Т.Г.Шевченка)

02 березня 2014р.

Pic

бібліотекарі Збаразької ЦБ вшанували пам'ять героїв "Небесної сотні"

19 лютого 2014р.

Pic

Мудре слово Тарасових книг

Збаразькою бібліотекою для дітей видано анотований бібліографічний список літератури «Мудре слово Тарасових книг». Видання присвячено 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка – великого сина свого народу.

Список буде цікавий бібліотечним працівникам, батькам, вихователям, вчителям та учням 1-4 класів.

Завантажити

14 лютого 2014р.

Pic

Розкрито книжкову виставку та проведено урочисте вшанування під назвою "Дорогії мої шураві" (15.02 - 25 років з дня виведення війск з Афганістану)

29 січня 2014р.

Pic Pic

Працівники біліотеки приймали участь в годині пам'яті "Герої Крут – ваш подвиг не забути!" та розкрили книжкову виставку "Крути, Крути, невмеруща память...", присвячену 96-ій річниці трагедії під Крутами.

детальніше

22 січня 2014р.

Pic

До дня Соборності України в читальному залі Збаразької центральної районної бібліотеки розкрито книжкову виставку “Духовна єдність – запорука Соборної України”.

детальніше

14 січня 2014р.

Pic

до Різдвяних свят в Збаразькій ЦБС проведено годину біблійного сюжету "Мотив колядки зазира у душу, і вже не відпускає й ні на мить" та розкрито книжкову виставку

11 січня 2014р.

Pic

в Збаразькій ЦБС учні шкіл приймали участь у віртуальній екскурсії "Подорож новорічними Карпатами"

9 січня 2014р.

проведено день політичного інформування "незламність їхнього духу" (01.01 - 95 років від дня створення УГА)

8 січня 2014р.

проведено день інформації "Життя - синонім боротьби" (01.01 - 105 років від дня народження С.Бандери)